Den ansedda gitarristen Janne Schaffer deltar i musikprojektet On The Mend – The Challenge – sånger mot cancer i Umeå. Han spelar med på låten Daughters av Emelie Melin som släpps 20 april. Även den internationellt renommerade trummisen Pontus Engborg spelar på låten (Sanne Salomonsen, Glenn Hughes, Paolo Mendonca m fl).

 

– Janne Schaffer är väldigt engagerad eftersom hans bästa vän, Björn J:son Lindh, dog i cancer. Jag gillar Janne som musiker och person, så jag chansade och drog iväg ett mejl till honom. Han svarade inom 30 minuter och ville vara med, berättar Mats Johansson, projektledare för projektledare och initiativtagare till projektet On The Mend-The Challenge – sånger mot cancer.

 

Läs mer om projektet här.

 

Vad betyder det att Janne Schaffer är med i On The Mend?

– Dels är han betydelesefull som musiker – han tillför sin unika stil till låten – och dels som engagerad medmänniska. Sedan är det också viktigt att han är ett känt namn vilket gör att projektet når ut till fler. Och han gillar vårt projekt.

 

Det är sångerskan Emelie Melin, som har skrivit låten Daughters tillsammans med Kristoffer Melin, den hämtar inspiration från personer i Emelies närhet vars föräldrar insjuknat i cancer.

 

– Det är ett anhörigperspektiv från två döttrar som förlorat sina pappor, och det jag fått bevittna som vän till dem. Jag hoppas vi tillsammans ska kunna förmedla det budskapet i musik, säger Emelie Melin, sångerska i Early Bird & The Forest.

 

 Var kan man lyssna på låten Daughters 20 april?

– Den släpps på de flesta digitala plattformat som t ex Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer, Google Play, ITunes, Amazon, säger Mats Johansson.

 

Kommer Janne Schaffer att vara med på konserten 20 april?

– Det vet vi inte ännu – kanske…  Han är tillfrågad och skall återkomma under denna vecka.

Share This